IT ja virtuaaliset oppimisympäristöt

8.1 Käyttäjätunnus ja salasana

Aloittaessasi opiskelun saat koulun järjestelmiin käyttäjätunnuksen ja salasanan. Opiskelijana sitoudut noudattamaan oppilaitoksen tietohallinnon palveluista annettuja sääntöjä ja ohjeita. Säännöt ja ohjeet ovat luettavissa Itslearning-oppimisympäristön ohjesivuilta.

Salasanan voit käydä vaihtamassa joko opintotoimistossa tai tietohallinnossa. Käyttäjätunnuksiin ja salasanoihin liittyvissä asioissa on aina esitettävä kuvallinen henkilöllisyystodistus.

8.2 Wilma – opiskelijan, huoltajan ja opettajan käyttöliittymä

Wilma on Business College Helsingin opintohallintojärjestelmän www-liittymä. Linkki Wilmaan löytyy kotisivuilta ja tarkemmat käyttöohjeet itslearningistä. Salasana on sama kuin verkkoon kirjauduttaessa.

Opiskelijat valitsevat Wilmassa opintoja, seuraavat suorituksiaan ja lukujärjestystään, lukevat tiedotteita ja viestivät opettajien kanssa.
Opettajat syöttävät Wilman kautta arvioinnit ja poissaolot sekä viestivät opiskelijoiden ja huoltajien kanssa.

Huoltajat seuraavat ja selvittävät Wilman kautta opiskelijan poissaoloja, viestivät opettajien kanssa ja lukevat koulun tiedotteita. Alaikäisen opiskelijan huoltajalla on mahdollisuus seurata opiskelijan suoritustietoja huoltajaliittymän kautta. Huoltajien tulee myös kuitata alaikäisen opiskelijan poissaolot järjestelmään. Täysi-ikäinen opiskelija kuittaa poissaolotietonsa itse. Myös täysi-ikäisen opiskelijan huoltajilla on mahdollisuus tietojen tarkasteluun, mikäli opiskelija antaa tähän luvan.

8.3 Itslearning

Business Collegen digitaalinen oppimisympäristö on itslearning. Se sisältää monipuolisen valikoiman erilaisia työkaluja ja toimintoja opiskelijoiden oppimisprosessin ja opetuksen tueksi.
Itslearningiin kirjaudutaan internet-selaimessa osoitteessa https://space.itslearning.com/. Järjestelmään kirjaudutaan samalla tunnuksella ja salasanalla kuin oppilaitoksen koneille ja verkkoon. Itslearningista on myös mobiilisovellus, joka on ladattavissa ilmaiseksi Google Play- ja Appstrore –sovelluskaupoista.

Itslearningissa toteutukset (kurssit) rakentuvat pääasiassa tutkinnon osittain. Osallistujat (opettajat, opiskelijat) siirretään toteutuksille automaattisesti opintohallintojärjestelmä Primuksen kautta.

Jokaisella käyttäjällä on itslearningissa oma henkilökohtainen e-portfolio, joka sisältää myös blogin. Niihin voit dokumentoida omaa oppimistasi ja tehdä oman ammatillisen osaamisesi näkyväksi.

Itslearningiin voidaan tarvittaessa linkittää ja upottaa sisältöjä muista digitaalisista oppimisympäristöistä, kuten sosiaalisen median palveluista. Itslearning kokoaa näin opiskelijoiden oppimisprosessin dokumentaation ja sitä tukevat materiaalit, tehtävät ja muut aktiviteetit yhteen paikkaan.

8.4 iPadit ja mobiilioppiminen

Business Collegella on opiskelijoiden ja opettajien käyttöön iPadeja, joita on mahdollista lainata ja hyödyntää opetuksessa ja opiskelussa. Opettajat voivat lainata iPadeja oppitunneilleen tietohallinnosta. Opiskelijoiden on mahdollista saada iPadeja lainaan esimerkiksi työssäoppimisen ajaksi. Lainauspyyntö pitää tulla työssäoppimista ohjaavalta opettajalta tai ryhmänohjaajalta. Lainauksesta tehdään kirjallinen lainaussopimus.

Kameratarvikkeet
Oppilaitoksella on opiskelijoiden ja opettajien käyttöön järjestelmä- ja digikameroita, videokameroita, 360-kameroita, sekä näille sopivia jalustoja. Lisäksi lainaan on saatavilla langattomia- ja kaulusmikrofoneja, sekä pyörillä kulkeva kaiutinvahvistin. Kameroita ja jalustoja voi tiedustella lainaan infosta. Lainauksesta tehdään kirjallinen lainaussopimus.

Kuvankäsittely
Henkilökunnan ja opiskelijoiden on mahdollsta saada käyttöoikeus Adoben Creative Cloud -ohjelmiin (esim. Photoshop, InDesign, Premiere Pro ym.). Lisätietoja voi kysyä tietohallinnosta.

3D-tulostus
Oppilaitoksella on henkilökunnan ja opiskelijoiden käyttöön kaksi 3D-tulostinta. Lisätietoja voi kysyä tietohallinnosta.