Toiminta oppilaitoksessa

7.1 Opiskelijoiden käytössä olevat tietokoneet

Kannettavat tietokoneet ovat Helsinki Business College Oy:n omaisuutta. Tietokoneista tulee pitää hyvää huolta. Koneen omistusoikeus siirtyy opiskelijalle valmistumisen yhteydessä.

7.2 Oppilaitoksen tilat ja info-palvelut

Info-palvelut löydät 1. kerroksesta, pääovea vastapäätä. Infon tavoitat myös sähköpostilla info-palvelut@bc.fi tai puhelimitse 044 775 6370.

Info auttaa ja neuvoo mm. seuraavissa asioissa
• av-asiat (av-tuki, kameroiden ja laitteiden lainaaminen)
• info-tv:n päivitykset
• ruokapoletit
• tilavaraukset
• löytötavarat
• pelivälineiden lainaukset
• huolto- ja siivouspalautteet
• turvallisuusasiat ja toimitilojen valvonta

Huomaathan, että ilmoitusten kiinnittäminen muualle kuin ilmoitustauluihin on kielletty. Kaikki seiniin ja oviin kiinnitetyt luvattomat laput poistetaan.

Skeittilautailu ja rullaluistelu oppilaitoksen alueella ja sisätiloissa on ehdottomasti kielletty! Laudat ja luistimet jätetään kotiin oppilaitokseen tultaessa tai niitä säilytetään omassa lokerossa.

Jos opiskelija rikkoo, sotkee tai vahingoittaa kiinteistön tai oppilaitoksen omaisuutta, on hän korvausvelvollinen. Korvaussumma riippuu vahingon määrästä, aiheutuneen haitan kustannuksista, rikkoutuneen omaisuuden arvosta ja korjaamiseen käytetystä työajasta. Lähtökohtaisesti veloitetaan esim. huoltomiehen käyttämä korjausaika, joka on pienissä vahingoissa 40e/alkava tunti.

Kiinteistössä on kulunvalvontajärjestelmä. Lisäksi tiloja valvoo vartijan lisäksi ympärivuorokautinen tallentava kameravalvonta.

Kulkukortilla toimiva hissi on varattu vain liikuntarajoitteisten henkilöiden, vierailijoiden ja henkilöstön käyttöön.

Kuntosali on aukioloaikojen puitteissa opiskelijoiden käytettävissä silloin, kun tilassa ei ole opetusta. Kuntosalin aikataulu on intrassa, infon ilmoitustaululla ja kuntosalin ovessa.

Oppilaitoksella on hiljentymishuone 362 mietiskelyä, meditointia ja rukoilemista varten. Huone on kaikkien opiskelijoiden käytössä.

Kiinteistön ovet ovat avoinna koulupäivinä seuraavasti:
Ma–to: klo 7.30–19.00, pe 7.30-15.30. Loma-aikoina erillinen aikataulu.

Uloskäynti sulkemisajan jälkeen vain A- ja B-portaasta, 1. kerroksen kautta pääovesta ulos. Info on auki aina rakennuksen aukioloaikoina. Infon päivystyspuhelinnumero on 044 775 6370.

7.3 Green Office

Olemme WWF:n hyväksymä Green Office -toimisto. WWF:n Green Officen tavoitteena on hiilidioksidipäästöjen vähentäminen ja ekologisen jalanjäljen pienentäminen. Oppilaitoksellemme on myönnetty Green Office –merkki, tunnustuksena ansiokkaasta työstä kierrätyksen ja kestävän kehityksen puolesta.

Green Office -asioita suunnittelee ja koordinoi Green Office – tiimi, jota vetää Miika Salmi. Jos sinulla on ideoita, ehdotuksia tai kommentteja tai olet kiinnostunut tulemaan toimintaan mukaan vaikka vain lyhyeksi aikaa, voit ottaa yhteyttä sähköpostilla miika.salmi@businesscollege.fi

Jätteiden lajittelua ja kierrätystä varten on jokaisessa luokassa paperi- ja sekajäteastia. Käytäviltä löytyy lisäksi kierrätyspisteitä. Biojätteille on omat biojäteastiat ruokalassa ja keittiössä. Huomaathan, että yksi suurimmista hiilijalanjäljistä syntyy maataloudessa ja elintarvikkeita tuotettaessa. Otathan ruokaa lautasellesi vain sen verran kuin aiot sitä syödä. Näin olet omalta osaltasi tukemassa kestävää kehitystä.

Oppimistiloissa on automaattisesti sammuvat, liikkeentunnistimella toimivat valot. Paperin säästämiseksi käytämme sähköistä oppimisympäristöä. Kiinteät tietokoneet on korvattu oppilaille jaettavilla läppäreillä ja näin sähkönkulutusta on vähennetty huomattavasti.

Green Office -periaatteiden mukaisesti paperia tulee käyttää säästeliäästi ja ainoastaan opiskeluun liittyvien töiden tulostamiseen. Lisäksi osallistumme vuosittain Earth Hour –kampanjaan, järjestämme ympäristöpäivän ja Green Office –tietoiskuja.

Tehkäämme ympäristömme kannalta järkeviä valintoja.